HOME >> INFO


KU Leuven kasteel Arenberg

Lid worden?

Wil jij van jouw studententijd de mooiste tijd van je leven maken? Hou je wel van een feestje, en lijkt het leuk om zelf ook feesten, gala's en buitenlandse reizen te organiseren? Zou jij graag activiteiten doen met tientallen Belgische studentenverenigingen, zonder je Nederlandse "roots" te verliezen?  Kortom, wil jij in Leuven meer doen dan enkel je diploma's halen? Kom dan zeker langs bij  de kennismakingsactiviteiten van dé Nederlandse studentenvereniging in Leuven sinds 1886, de K.S.V. Hollandia Lovaniensis!


Met haar 137 jaar is Hollandia één van de oudste studentenverenigingen van Leuven, met een rijke geschiedenis en haar wortels diep in de Vlaamse studententradities. Bovendien zijn wij een van de weinige gemengde verenigingen, met dus zowel heren als dames. Wekelijks vinden er activiteiten plaats, traditionele avonden zoals cantussen en galabals, maar ook TD's, borrels etc. vaak samen met andere Vlaamse verenigingen. Lees verder...Wonen in     Leuven

Eeuwenoud, springlevend! Deze slogan van de stad omschrijft Leuven waarschijnlijk het best. Een bruisende studentenstad met een authentiek karakter en bijzondere bezienswaardigheden. En hoewel Leuven de grootste universiteit van België heeft is de stad relatief klein en goed begaanbaar per fiets of gewoon te voet. In het centrum van de stad vind je de Oude Markt waar veel restaurants en studentenkroeg zijn en hierdoor ook wel de "langste toog ter wereld" wordt genoemd. Bij de Oude Markt is ook onze stamkroeg, café 't Adtje, te vinden. De Grote Markt staat bekend om het stadhuis en de Sint Pieterskerk, maar ook hier kun je een hapje eten.


Kamer huren

De prijs van een studentenkamer, ook wel "kot" genoemd in het Vlaams, vallen voor Nederlandse begrippen mee. Binnen de ring van Leuven is het aanbod van kamers groot. Lees verder...

Heraldiek Hollandia op de Nederlandse vlag

Studeren in Leuven

Kwalitatief goede opleidingen aan de meest innovatieve universiteit van Europa, leuke studentenstad, lage studiekosten en het ontbreken van een taaldrempel zijn slechts enkele redenen die ieder jaar honderden Nederlandse studenten naar Leuven brengen. En hoewel een meerderheid van de Nederlanders voor een universitaire studie kiest is er tevens een groot aanbod HBO studies aan de hogescholen in Leuven.


KU Leuven

Met de 35ste plek op de wereldwijde ranglijst van universiteiten is de KU Leuven de hoogst genoteerde universiteit van zowel België als Nederland. Daarnaast is het de oudste en tevens grootste universiteit van België met keuze uit honderden bachelor- en masteropleidingen.


Toelatingsvoorwaarden voor studenten uit Nederland. Lees verder...


Stadhuis Leuven